Wat gaat er gebeuren?

Het hoogheemraadschap heeft de publieke taak om waterstaatswerken te beheren. Om aan deze taak te kunnen voldoen toetsen wij periodiek of de waterkeringen aan de veiligheidsnorm voldoen. Daarvoor wordt onder meer grondonderzoek uitgevoerd, waarmee de opbouw en sterkte van de waterkeringen en ondergrond in kaart wordt gebracht. Het grondonderzoek bestaat uit sonderingen, boringen en het plaatsen van peilbuizen.

Waar vindt het project plaats?

Midi sondeerrups (Wiertsema & Partners)

De sonderingen, boringen en het plaatsen van de peilbuizen vindt plaats op en langs de regionale kering van de Beemsterpolder.

Wat merkt u ervan?

Tijdens de werkzaamheden wordt door Wiertsema & Partners met onderzoeksvoertuigen of –apparatuur bij de waterkering gewerkt. Het onderzoek vindt zowel op als achter de dijk plaats. Mogelijk wordt u door de uitvoerende partij verzocht om op specifieke dagen geen voertuigen langs de weg op de waterkering te plaatsen. Om het onderzoek zo soepel mogelijk te laten verlopen willen wij u vriendelijk vragen om hieraan mee te werken.

Voor de werkzaamheden zijn geen verkeersomleidingen nodig. Ze vinden echter deels plaats naast de weg in de berm, waardoor tijdelijk hinder kan ontstaan voor de verkeersdoorstroming. Om de werkzaamheden kenbaar te maken zullen er verkeersborden in het projectgebied worden geplaatst, en zal de tijdelijke werkplek worden afgebakend met pylonen. 

Wanneer vindt het project plaats?

Het grondonderzoek zal worden uitgevoerd in meerdere fases. Hierom vinden de werkzaamheden plaats in de weken 24 t/m 31. 

Met wie werken we samen?

De werkzaamheden worden uitgevoerd door geotechnisch onderzoeksbedrijf Wiertsema & Partners.

Meer weten?

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Sarah Wiggers via ons contactformulier of via telefoonnummer 072 - 582 8282.

Welk beleid ligt aan het project ten grondslag? 

Het toetsen van de veiligheid van een regionale waterkering komt neer op het zo goed mogelijk bepalen van de verwachte sterkte van een waterkering en het vergelijken daarvan met de optredende belastingen behorende bij de vastgestelde norm. Het eindoordeel, de eindtoets, geeft aan of de sterkte van de dijk voldoet. Een belangrijk hulpmiddel hiervoor is de Leidraad Toetsen op Veiligheid Regionale Waterkeringen.