Bebouwingsonderzoek woningen

De woningen in Durgerdam staan op de dijk en daarmee maken ze deel uit van de waterkering. Voor het hoogheemraadschap is het belangrijk om van alle woningen correcte gegevens te hebben. De laatste jaren is al veel informatie verzameld, onder andere via archief- en bebouwingsonderzoek. Toch zijn nog niet van alle woningen de gegevens compleet, met name als het gaat over aanwezigheid van kelders. Het hoogheemraadschap heeft Van Monsjou & Partners (in samenwerking met de Alliantie Markermeerdijken) gevraagd om dit onderzoek uit te voeren.

Hoe vindt dit onderzoek plaats?

Het onderzoek bestaat uit een visuele inventarisatie van het perceel en de woning en een gesprek met de eigenaar/bewoner. Met het gesprek wordt extra informatie verzameld over de fundering van de woning, of er een kelder aanwezig is en of u problemen met het grondwater ervaart. Mogelijk worden er ook gegevens ingemeten door een landmeter. De uitkomst van het onderzoek wordt verwerkt in de berekeningen voor de stabiliteit van de dijk.

Wat vragen wij van inwoners van Durgerdam?

Als we gegevens missen van uw woning, dan ontvangt u van ons een brief per post. In deze brief vragen we of we op uw perceel en bij uw woning een bebouwingsonderzoek mogen doen. Dat gebeurt in oktober en november. Er zijn dus ook inwoners die géén brief ontvangen: dat betekent dat we (nu) geen gegevens nodig hebben van uw perceel of uw woning.